Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Simptomat

Simptomat psikologjike

 • Të ndjerit i pashpresë
 • Humbja e qëllimit
 • Mungesa e interesit
 • Humbja e përqendrimit dhe vëmendjes
 • Reduktimi i vetëvlerësimit dhe vetëbesimit
 • Të ndjerit fajtor dhe pa vlerë
 • Pamundësia për të reaguar në mënyrë emocionale
 • Pikëpamje negative dhe pesimiste për të ardhmen
 • Mendime vetëvrasëse

Simptomat fizike

 • Humbja e peshës dhe oreks i reduktuar (nganjëherë e kundërta)
 • Çrregullimet e gjumit, problemet me ngritjen në mëngjes
 • Presioni dhe shtypje në fyt, shtrëngim në gjoks
 • Djersitje të rënda, palpitacion i zemrës
 • Dhimbje kronike të ngjashme me sëmundjen reumatike
 •  Mosinteresimi seksual
 •  Vështirësi në në fillimin e ktryejes së aktiviteteve
 • Lodhje e shpejtë

Simptomat e sjelljes

 • Tërheqja nga jeta shoqërore
 • Të qenit të shqetësuar
 •  Ndryshime në gjuhën e të folurit dhe trupit
 •  Mungesa e motivimit, apati
 • Sjelljet vetëdëmtuese

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: