Burimet e Vetëmenaxhimit

Ka mjaft mënyra për të promovuar një shëndet mendor më të mirë.

Mëso sesi mund të ndihmosh veten dhe të menaxhosh depresonin tënd.

Lexo rreth vetëmenaxhimit dhe bëj testin e vetëvlerësimit.

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Trajtimi me medikamente antidepresive

Trajtimi me medikamente antidepresive

Pse mjekimi?

Disa njerëz pyesin sesi mjekimi mund t'i ndihmojë ata kur vuajnë nga një çrregullim mendor si depresioni. Ata mund të konsiderojnë stresin e punës, problemet në marrëdhënie ose një situatë tjetër të vështirë jetese si shkak për depresionin e tyre. Në kontekstin e depresionit, këto situata mund të konsiderohen si të pakontrollueshme. Ilaçet nuk mund t'i zgjidhin këto probleme të jashtme. Ajo që mund të bëni është trajtimi i simptomave të depresionit (si lodhja, disponimi i ulët dhe humbja e interesit) për t’ju dhënë mundësinë e gjetjes së zgjidhjeve të këtyre situatave të vështira të jetës.


Antidepresantët janë ilaçet që përdoren për shumicën e çrregullimeve të depresionit dhe ankthit. Është e rëndësishme të mendoni me kujdes për antidepresantët ose ilaçet e tjera. Nëse ndiheni rehat dhe të sigurt me trajtimin është diçka e mirë. Përndryshe nuk ka gjasa që ju të angazhoheni për të marrë antidepresantë rregullisht dhe për një periudhë të gjatë kohore për të mundësuar reduktimin e depresionit. Është e rëndësishme të merrni informacione të besueshme dhe të diskutoni ndonjë shqetësim ose dyshim që keni me mjekun tuaj.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: