Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Punonjësit

Njohja e ndjenjave tuaja

Edhe pse depresioni është një përvojë e zakonshme, ai shpesh keqkuptohet.

Për të mësuar më shumë rreth depresionit, ju lutemi referojuni sesionit - Gjithçka për Depresionin.

Për të mësuar më shumë rreth shenjave dhe simptomave të depresionit, ju lutemi referojuni sesionit ‘Shenjat dhe Simptomat’.

Ju gjithashtu mund të bëni vetë – një test në kutinë "Burimet e Vetë-Menaxhimit" në krye të kësaj faqeje. Ky test është krijuar si një vlerësim i shpejtë për gjendjen tuaj të humorit dhe për të kontrolluar nëse po shfaqni ndonjë nga shenjat dhe simptomat kryesore të depresionit.

Depresioni është i shërueshëm

Marrja e trajtimit është e dobishme, pasi depresioni mund të përkeqësohet nëse nuk trajtohet.

Për të mësuar më shumë rreth trajtimit të depresionit, ju lutemi referojuni sesionit ‘Trajtimi për Depresionin’.

Me kë të flisni në vendin tuaj të punës dhe si?

Është mirë të përgatiteni për një bisedë me punëdhënësin tuaj për shëndetin tuaj mendor

Ndoshta është më mirë të gjeni një moment më të qetë dhe më pak të tensionuar gjatë ditës së punës për të bërë këtë bisedë me punëdhënësin tuaj.

Nëse ndiheni më rehat duke bërë kontaktin e parë me email, kjo është gjithashtu një qasje e mirë. Ju gjithashtu mund të flisni fillimisht me një koleg/bashkëmoshatar të besuar dhe të merrni këshilla. Ju mund të konsideroni të merrni dikë me vete në bisedë, ky mund të jetë një koleg/e, një përfaqësues sindikatash ose një psikolog ose mjek i kompanisë.

Është një ide e mirë të flisni me punëdhënësin tuaj (menaxherin ose mbikëqyrësin) se si do të dëshironit që ata t'ua komunikonin situatën tuaj kolegëve. Mendoni se çfarë dëshironi që ata të thonë, ndoshta edhe duke rënë dakord për disa formulime për një email ose që mund të komunikohet verbalisht.

Mos harroni se ka disa rregulla kur bëhet fjalë për ndarjen e informacionit në lidhje me shëndetin tuaj mendor në vendin e punës. Ju nuk duhet domosdoshmërisht të zbuloni të gjitha informacionet. Ju mund të ndani informacione që ndiheni rehat dhe të sigurt për t’i zbuluar.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: