Burimet e Vetëmenaxhimit

Ka mjaft mënyra për të promovuar një shëndet mendor më të mirë.

Mëso sesi mund të ndihmosh veten dhe të menaxhosh depresonin tënd.

Lexo rreth vetëmenaxhimit dhe bëj testin e vetëvlerësimit.

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Sa kushton?

Sa kushton?

Në Shqipëri, shërbimi për shëndetin mendor ofrohet falas. Pacienti drejtohet tek mjeku i familjes dhe ky e refereron tek mjeku psikiatër apo psikologu në Qendrën Komunitare të Shëndetit Mendor. Në rastet e pamenaxhueshme nga Qendra Komunitare e Shëndetit Mendor, rasti referohet në shërbimin me shtretër.
Në Kosovë, paguajnë për vizitë mjekësore tek mjeku familjarë 2 euro. Rastet sociale, të moshuarit dhe studentët janë të liruar nga pagesa. Ju mund të kontaktoni psikiatrin dhe psikologun klinik që punojnë në shërbimin shëndetësor publik, por zakonisht ju duhet të referoheni nga një mjek i përgjithshëm ose një profesionist i kujdesit shëndetësor, dhe mund t'ju duhet të prisni një kohe të caktuar për vizitën. Aty duhet të paguani 3 euro për vizitë. Nëse preferoni të shihni një psikoterapeut jashtë shërbimit shëndetësor publikë, pagesa zakonisht është 10-20 euro.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: