Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Elementet e menaxhimit të përgjithshëm

Elementet e menaxhimit të përgjithshëm të përshtatshëm

 

  • Pacienti duhet të informohet për modelin mjekësor të depresionit (p.sh. depresioni si çrregullim serioz, çrregullim i krahasueshëm me çrregullime të tjera në mjekësi, depresioni si i shërueshëm).
  • Të afërmit duhet të bien dakord me pacientin.
  • Diskutimi i çështjeve të jetesës siç janë rutina e përditshme, mbështetja sociale dhe keqpërdorimi i substancave.
  • Lëshimi i raporteve mjekësore vetëm nëse është e pashmangshme p.sh. në depresion të rëndë. Humbja e rutinës së punës mund të ketë ndikim negativ në simptomat depresive në shumë pacientë.
  • Bëni një takim pasues dy javë më vonë; bëni takime më të shpeshta nëse parashikohen efektet anësore të ilaçeve kundër depresionit.

 

Jeni i interesuar në marrjen e trajnimeve për të përmirësuar aftësitë tuaja të përgjithshme të menaxhimit? Kontaktoni gentaqirjako@gmail.com në Shqipëri dhe naimfanaj@gmail.com në Kosovë, duke deklaruar interes në ndjekjen e trajnimit përkatës.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: