Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Sfidimi i miteve për antidepresivët

Sfidimi i miteve për antidepresivët

Sfidimi i miteve për antidepresivët

Përkundër efektivitetit të provuar të ilaçeve kundër depresionit, ka shumë shqetësime dhe supozime të gabuara në popullatën e përgjithshme.

Mund të jetë e dobishme për ju të dini sa vijon:

 

Pse ilaçet?
Disa njerëz pyesin veten sesi mund t'i ndihmojë ilaçi me një çrregullim mendor si depresioni, sidomos kur ata e konsiderojnë një punë stresuese, kanë probleme në marrëdhëniet e tyre ose në një situatë tjetër të vështirë të jetës, si shkaku i gjendjes së tyre aktuale. Natyrisht, medikamentet nuk mund t'i zgjidhin këto probleme, por me një terapi efektive psikofarmakologjike që synon trajtimin e simptomave depresive, kjo u mundëson pacientëve të kërkojnë zgjidhje në mënyrë aktive ndaj problemeve jetësore. Është e rëndësishme që pacientët të angazhohen personalisht në trajtimin me antidepresantë ose ilaçe të tjera të përdorura për trajtimin e depresionit. Vetëm nëse ndihen rehat dhe të sigurt me trajtimin, ata do të përdorin ilaçet rregullisht dhe për një periudhe të gjatë kohore.

 

Karakteristikat e antidepresivëve:

  • Antidepresivët nuk japin varësi.
  • Antidepresivët nuk ndryshojnë personalitetin e një personi.
  • Antidepresivët nuk janë droga stimuluese ose qetësues, dhe nuk e bëjnë personin të ndihet me humor/disponim të lartë.
  • Antidepresivët kanë një efekt mbi transmetuesit në tru.
  • Antidepresivët nuk punojnë menjëherë.
  • Antidepresivët nuk janë antipsikotikë.

 

Antidepresivët nuk reagojnë menjëherë

  • Pavarësisht trajtimit mjekësor, duhet kohë që pacienti të fillojë të ndihet më mirë
  • Normalisht nevojiten 2 deri 6 javë të marrjes së rregullt për përmirësim.
  • Efektet anësore për fat të keq mund të vërehen menjëherë, por do të jenë të përkohshme në shumicën e rasteve

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: