Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Media

Çfarë duhet të dijë një gazetar?

Depresioni prek afërsisht një në katër gra dhe një në tetë burra gjatë jetës së tyre, dhe jep një rrezik në rritje të vetëdijes dhe vetëvrasjes.

Depresioni është i shërueshëm dhe mund të prekë të gjithë.

Disa njerëz mund të kenë mendime për vetëvrasje një ose dy herë në jetën e tyre, për shkak të krizës personale ose ekzistenciale. Megjithatë, rreth 80-90% e njerëzve që kryejnë vetëvrasje, vuajnë nga një sëmundje e diagnostikuar mendore, kryesisht nga depresioni. Njerëzit mund të ndihen të dobët ose të shqetësuar për një periudhë të qëndrueshme, por kriza aktuale vetëvrasëse është kryesisht një gjendje afat shkurtër mendore.

Përmendja e mendimeve apo planeve vetëvrasëse duhet gjithmonë të merret seriozisht.

Ofrimi i mbështetjes adekuate emocionale dhe mjekësore mund të ndihmojë njerëzit t’ia dalin periudhës së vetëvrasjes.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: