Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

TË USHQYERIT E SHËNDETSHËM

Ushqimi i shëndetshëm

Disa studime kanë gjetur se të ngrënit e një diete të shëndetshme mund të ndihmojë për të përmirësuar shëndetin tuaj mendor. Ushqimi i trupit dhe trurit ju vë në një pozitë më të mirë për t'u përballur me sfidat dhe për të nxjerrë sa më shumë nga dita juaj.

 

Këshilla për ushqim të shëndetshëm

  • Gjithmonë të hani mëngjes dhe të përpiqeni të përfshini qumështin (qumësht dhe / ose kos), bukë të zezë dhe fruta të freskëta
  • Pini shumë ujë gjatë ditës
  • Shmangni gazërat dhe ushqimin e shpejtë të pashëndoshë ose mezet (ose kufizoni ato vetëm një në ditë)
  • Planifikoni ushqimet përpara dhe përpiquni të mos lini blerjen e ushqimeve derisa të jeni vërtetë të uritur!
  • Vëni qëllimin për të pasur pesë ose më shumë servime të frutave dhe perimeve në ditë
  • Hani ushqim të pasur me omega-3 (sardelet, salmon, arra dhe tofu)

 

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: