Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Organizimi i ditës

Organizimi i ditës

Organizimi i përditshëm është një nga strategjitë më të përdorura nga terapistët. Për njerëzit që ndihen të mbingarkuar, planifikimi dhe organizimi i aktiviteteve të përditshme mund t'u ndihmojnë atyre të menaxhojnë kohën e tyre. Provoni të bëni një orar për të planifikuar ditën tuaj. Një orar do t'ju ndihmojë të ndiheni sikur po punoni me gjërat që doni të bëni.

Këshilla për organizimin e përditshëm

  • Bëni një plan të detyrave tuaja të planifikuara për ditën tjetër
  • Mbane atë të dobishëm kështu që ju mund të planifikoni çdo javë më parë
  • Kontrolloni orarin tuaj për ditën sapo të ngriheni
  • Sigurohuni që të dini çfarë të bëni dhe kur
  • Përgatitni gjërat tuaja për ditën
  • Para se të largoheni nga shtëpia, sigurohuni që të merrni gjithçka që ju nevojitet me ju
  • Në fund të ditës, mund të shihni nëse orari ishte një mënyrë e dobishme për ju që të bëni gjërat.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: