Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Kontakti pozitiv shoqëror

Kontakti Pozitiv Shoqëror

Njerëzit me depresion mund të kenë të vështirë të bashkëveprojnë me të tjerët. Mund të jetë një sfidë për të gjetur motivimin për t'u angazhuar me të tjerët kur ndiheni në depresion, por miqtë dhe familja mund të jenë një burim i vlefshëm mbështetjeje në kohë stresi, prandaj ia vlen t'i qaseni atyre. Duke pasur kontakte pozitive sociale mund të ndihmoni për të hequr gjendjen shpirtërore dhe për të ndërtuar vetëbesim.

Marrja e këtyre hapave të parë mund të përfshijë diçka si:

  • Duke vizituar një mik ose duke i ftuar ata në vendin tuaj ose për të dalë
  • Të kesh drekë ose darkë me një mik apo familje
  • Shkuarja në kinema apo një koncert me miqtë apo familjen

 

 

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: