Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Ativiteti fizik

Aktiviteti fizik

Studimet e fundit të kontrolluara sugjerojnë se stërvitja fizike mund të ndihmojë për të zvogëluar simptomat e çrregullimeve depresive dhe paniku.

Përfitimet shëndetësore në përgjithësi arrihen në 30 minuta të aktivitetit të moderuar fizik në baza ditore. Ky nivel i aktivitetit mund të arrihet përmes aktiviteteve të përditshme të kënaqshme si ecja për në punë, shkallët e ngjitjes, kopshtari, vallëzimi dhe disa sporte tjera rekreative. Të bësh këto aktivitete fizike me intensitet të moderuar ka më shumë gjasa të jesh i suksesshëm se të përpiqesh të mbash programet e fuqishme të aktivitetit fizik. Rutina juaj e stërvitjes duhet të përshtatet individualisht për t'iu përshtatur nevojave, preferencave dhe burimeve tuaja. Është një ide e mirë të mbani një ditar aktiviteti ditor për të monitoruar progresin tuaj.

Nëse jeni të angazhuar në aktivitete fizike të përditshme, mund të vëreni se simptomat e depresionit ose ankthit zvogëlohen. Përveç rritjes së shëndetit tuaj mendor, aktiviteti fizik mund të ketë gjithashtu shumë përfitime fizike shëndetësore dhe mund të zbuloni se po ndjeheni më energjik. Angazhimi në veprimtari të moderuar fizike në baza të rregullta ka avantazhet e shtuara të përmirësimit të gjumit, duke paraqitur mundësi për t'u shoqëruar dhe duke i dhënë strukturë ditës suaj, të gjitha që mund t'ju ndihmojnë të ndiheni më mirë, siç do të shihni në seksionet e ardhshme.

Këshilla për stërvitje fizike

  • Bëni një aktivitet që ju pëlqen, qoftë vallëzimi, kopshtari ose ecja me një mik.
  • Është më mirë të bëni stërvitje të moderuar rregullisht sesa ushtrimi shumë intensiv në mënyrë të parregullt: përpiquni të bëni aktivitetin fizik një pjesë të jetës normale të përditshme.
  • Mos harroni, nuk keni nevojë për një anëtarësim në palestër ose pajisje të shtrenjta për të qenë aktive.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: