Burimet e Vetëmenaxhimit

Ekzistojnë disa mënyra për të promovuar një shëndet më të mirë mendor

Mësoni më shumë si të ndihmoni veten tuaj dhe të menaxhoni depresionin

Lexoni rreth vetëmenaxhimit dhe kryeni testin vetëplotësues

Lexoni më tej

Kryeni testin vetëplotësues

Burimet e vetëmenaxhimit

Burimet e vetëmenaxhimit

Vetë-menaxhimi përfshin:

Angazhimi në aktivitete që mbrojnë dhe promovojnë shëndetin
- të tilla si ushtrimi, ushqimi i shëndetshëm dhe aktiviteti i rregullt ditor

Monitorimi dhe menaxhimi i simptomave dhe shenjave të sëmundjes
- duke ndjekur gjendjen shpirtërore dhe simptomat e tjera me kalimin e kohës, mund të vëzhgoni nëse trajtimi juaj është duke punuar për ju

Menaxhimi i ndikimit të sëmundjes në funksionimin, emocionet dhe marrëdhëniet ndërpersonale
- duke nxitur mbështetje sociale dhe profesionale, ju mund të zvogëloni ndikimin negativ të depresionit. Për më shumë, shih seksionin tonë "Lidhjet"

Respektimi i regjimeve të trajtimit
- informimi i vetes rreth trajtimit tuaj dhe të qenit i hapur me mjekun tuaj për ndonjë shqetësim do t'ju ndihmojë të përmbahet trajtimit tuaj të rekomanduar, duke i dhënë asaj shansin më të mirë për të punuar mirë  (Qendra për Avancimin e Shëndetit, 1996)

Burimet në këtë seksion do t'ju ndihmojnë të monitoroni gjendjen tuaj dhe do t'ju këshillojnë në aktivitetet dhe zakonet e përditshme për të mbrojtur dhe promovuar shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në kombinim me trajtimin që merrni nga profesionistët tuaj shëndetësor, këto aktivitete mund t'ju ndihmojnë për të menaxhuar depresionin tuaj dhe për të kontribuar në shërimin.

iFightDepression është një projekt i financuar dhe implementuar nga: